Zařízení provozoven
Cílem výuky je informovat žáky o provozovnách společného stravování, jejich uspořádání a vybavení. Žáci mají možnost nejdříve teoreticky poznat to, s čím se budou setkávat na pracovištích. Seznámí se s formami společného stravování, členěním středisek, druhy a vlastnostmi nádobí, náčiní a strojů. Naučí se volit ty nejvhodnější pracovní pomůcky a správně s nimi zacházet. Velký důraz je kladen na bezpečnost a hygienu. Předpokládají se základní znalosti z matematiky, fyziky a chemie. Vnímavé žáky předmět Zařízení provozoven dobře připraví nejen na odborný výcvik, ale i pro jejich budoucí profesní život v gastronomických službách.
Obsah
Obsah předmětu
BOZP, hygiena, PO
Společné stravování
Technické řešení provozoven
Střediska v závodech veřejného stravování
Zařízení výrobních a odbytových středisek
Zařízení pro mechanické zpracování
Zařízení pro tepelné zpracování
Zařízení pro uchování v teple
Chladicí a mrazicí zařízení
Administrativní a technické zařízení
Fotogalerie k jednotlivým kapitolám
BOZP, hygiena, PO
Technické řešení provozoven
Střediska v závodech veřejného stravování
Zařízení výrobních a odbytových středisek I
Zařízení výrobních a odbytových středisek II
Zařízení pro mechanické zpracování
Zařízení pro tepelné zpracování I
Zařízení pro tepelné zpracování II
Zařízení pro uchování v teple
Chladicí a mrazicí zařízení
Administrativní a technické zařízení
Převzato z elektronické učebnice z projektu SIPVZ „Výuka Zařízení provozoven prostřednictvím ICT“. Projekt byl financován z dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a z prostředků KÚ Karlovarského kraje. Realizační tým: Ivan COUFALÍK, Jozef FEKIAČ, Blanka EKSTEINOVÁ, Olga TROLLEROVÁ, Tomáš WALIK, Petr ZENKL. Střední odborné učiliště, Mariánské Lázně, Poštovní 7 (od 1. 7. 2006 Hotelová škola Mariánské Lázně.
Kontakt
-
Sauer Aleš
Bc. Pastorová Andrea
Mgr. Vaněčková Jaroslava (PaV)
SŠGS
Masarykovo náměstí 2
Nová Paka 514 01
Česká republika - stolniceni@stolniceni.cz
Social Networks
Stolničení online
Praktický pomocník a rádce.
© 2023 All Rights Reserved.