1.ročník

Restaurační prádlo

– ubrusy – rozměry o 60cm větší než deska stolu (na každé straně o 30cm), kostky 140x140cm, obdélníky 140x180cm, kulaté, oválné

– banketní ubrusy – větší rozměry do délky 200cm, pro bankety, rauty, nabídkové stoly

– moltony – podložky pod ubrus, zabraňují smekání ubrusu, tlumí hluk při servisu (materiál slabá plsť nebo molitan, případně vyřazené ubrusy nebo prostěradla, připevněné rámem, přibité,přilepené, přichycené našitím gumy)

– naperony – menší ubrusy 80x80cm, mohou být odlišné barvy než ubrus, prosírají se diagonálně, chrání ubrus v místech konzumace, vhodné též na prostírání menších stolků a keridonů (servírovací stolek) a nadekování banketních ubrusů (zakrývání skvrn)

– ubrousky – snídaňové 30x30cm a 40x40cm, jídelní 60x60cm (bílé i barevné)

– příručníky – nebo též servítky – ubrousky pro potřebu (práci) číšníků, mají být označené nebo odlišné od ubrousků

– dečky – různých tvarů a velikostí, vhodné na anglické prostírání, na plata a tácky, pod nápoje v barech

– utěrky – barevně odlišné, ze savého materiálu

– hotelové prádlo – ložní prádlo, ručníky a osušky

Fotografie použity z prezentace Mgr. Dagmar Bartoníkové v rámci projektu .
VY_32_INOVACE_37_ST_05 za podpory EU a MŠMT.

Kontakt

Social Networks

Stolničení online

Praktický pomocník a rádce.

© 2022 All Rights Reserved.