Potraviny, nápoje a výživa - 3.ročník

(kliknutím na název se dostanete na příslušnou stránku)

1. Fyziologie výživy
2. Trávicí ústrojí a jeho části (popis, funkce), trávicí soustava
3. Vstřebávání živin a ostatních složek potravy
4. Krevní a mízní oběh
5. Žlázy s vnitřní sekrecí
6. Hormony
7. Vylučovací ústrojí
8. Nervová soustava (význam při trávení)
9. Výživa a způsoby stravování 
10. Zásady správné výživy 
11. Vývoj stravování 
12. Výživové normy, doporučené denní dávky živin
13. Druhy stravy 
14. Směry ve výživě 
15. Nesprávné stravovací návyky a civilizační choroby 
16. Diferencované stravování 
17. Léčebná výživa 
18. Energetické a biologické hodnoty pokrmů (tabulky složení a výživových hodnot poživatin, ztráty živin při skladování a úpravě potravin, EH, BH a výživová hodnota pokrmů, jídelníček, doporučení)
19. Hygiena a ekologická výroba (základní pravidla, nákazy a otravy z potravin, hygiena výroby a zpracování potravin a pokrmů)

Obsah pro Vás připravila Mgr. Jaroslava Vaněčková.

Kontakt

Stolničení online

Praktický pomocník a rádce.

© 2022 All Rights Reserved.