2.ročník
BAROVÝ ZPŮSOB OBSLUHY
– obsluha v barech, u barových pultů
– pokrmy se podávají jako v kavárnách
– nápoje se zakládají na podložky
– je technicky nejméně náročnou formou
– používá se v denních a nočních barech
– hosté stojí nebo sedí u baru
– před servisem pokrmů se jim prostře, pod nápoje se podkládají podložky
Servis nápojů v baru
U barového pultu nápoje podkládáme na koktejlové ubrousky nebo rozetky.
K nápojům s předpokládaným odpadem zakládáme talířek.
K míchaným nápojům podáváme stébla, popřípadě limonádovou lžičku.
Stébla zakládáme v samostatné sklenici. Jsou volně k dispozici na barovém pultu.
Servis pokrmů v baru
Pokrmy podáváme základní formou jednoduché obsluhy.
Před podáváním prostřeme anglické prostírání nebo ubrus.
Podle objednávky založíme příbory, ubrousky, malý stolní inventář.
Po konzumaci vše sklízíme.
Barman
Je společník.
Musí mít odborné vědomosti, všeobecný rozhled, znalost společenských pravidel.
Dokonale ovládá přípravu míchaných nápojů.
Ovládá cizí jazyky.
Dodržuje poctivost prodeje.
Je komunikativní.
Kontakt
-
Sauer Aleš
Bc. Pastorová Andrea
SŠGS
Masarykovo náměstí 2
Nová Paka 514 01
Česká republika - stolniceni@stolniceni.cz
Social Networks
Stolničení online
Praktický pomocník a rádce.
© 2022 All Rights Reserved.