2.ročník

RESTAURAČNÍ ZPŮSOB OBSLUHY

– tento způsob je nejrozšířenější, používá se v restauracích, jídelnách, snídárnách, vinárnách a dělí se na jednoduchou a složitou obsluhu

1) Jednoduchá obsluha, neboli z kuchyně přímo na jídelní stůl 

základní forma jednoduché obsluhy (ZFJO) – pokrm včetně přílohy je upraven na jednom talíři, zakládáme před hosta z pravé strany, saláty v miskách vlevo s vidličkou, kompoty v miskách vpravo se lžičkou

vyšší forma jednoduché obsluhy (VFJO) – pokrm je upraven na masovém talíři, příloha je podávána zvlášt na dezertním talíři, zakládáme před hosta z pravé strany, nejprve přílohu na levou stranu s překládacím příborem, poté masový talíř s pokrmem před hosta

2) Složitá obsluha, neboli mezi kuchyní a jídelním stolem keridon 

základní forma složité obsluhy (ZFSO) – pokrmy se přinášejí z kuchyně na keridon, kde je překládáme na masové talíře a poté zakládáme před hosta z pravé strany, překládají se 2/3 pokrmu a provádí se nachservis

vyšší forma složité obsluhy (VFSO) – před hostem se provádí dohotovování pokrmů (flambování, dranžírování, míchání, dochucování, zjemňování atd.)

 

… NEMÁTE DOSTATEČNÁ OPRÁVNĚNÍ K ZOBRAZENÍ TÉTO STRÁNKY (na stránkách se pracuje)

Kontakt

Social Networks

Stolničení online

Praktický pomocník a rádce.

© 2022 All Rights Reserved.