1.ročník

Pomocné stoly a vozíky

… usnadňují obsluhu

POMOCNÉ STOLY 

– příruční či pracovní stůl (absac) – stabilní se zásuvkami, provizorní z jídelních stolů prostřených ubrusy 15-20cm od země, na desce volný manipulační prostor pro odložení plata, slouží k uložení potřebného inventáře

– pomocný servírovací stolek (keridon) – se používá na překládání pokrmů při složité obsluze, zpravidla o rozměru 40x80cm, keridon prostíráme naperonem 

– nabídkový stůl nebo též bufetový – stálý nebo provizorní, prostřený ubrusy na 5cm od země, reklama, nabídka a prodej zboží, samoobsluha pro hosty

– chladící stůl – na studené pokrmy, saláty, talíře atd.

– ohřívací stůl (režon) – ohřívá v kuchyních a přípravnách potřebný inventář na pokrmy a nápoje

– odkládací stůl – slouží k odkládání použitého inventáře u umýváren, nádoba na příbory a na odpad  

POMOCNÉ VOZÍKY

technické předpoklady pro využití – prostor dveří bez prahů, rovná podlaha, široké uličky

– nápojové vozíky – malý na aperitivy, digestivy, velký na lahvové nápoje 

– předkrmové vozíky – k nabídce předkrmů, popř. studených pokrmů, bývá chlazený

– salátové vozíky – k nabídce přílohových salátů 

– flambovací vozíky – na ohřívání, dohotovování a přípravu pokrmů u stolu hosta (dva propanbutanové hořáky, dranžírovací prkénko)

– dranžírovací vozíky (teplé vozíky) – se sklápěcím víkem, pro nabídku teplých specialit

– univerzální vozíky – s přenastavitelnou horní plochou, víceúčelové použití 

– transportní vozíky – jednoduchá konstrukce, k nabídce a servisu většího množství zboží při jednoduché obsluze

 přepravní skříně – použití v hotelích při servisu snídaní na platech, větší množství plat

* univerzální skříně – teplo nebo chlad, na přepravu a krátkodobé uchování pokrmům na talířích nebo mísách

– pojízdné stoly a stolky – na servis v hotelových pokojích

Kontakt

Social Networks

Stolničení online

Praktický pomocník a rádce.

© 2022 All Rights Reserved.