1.ročník

JÍDELNÍ A NÁPOJOVÝ LÍSTEK

… podstatně urychluje obsluhu, hosté jsou informováni o pokrmech a nápojích které jim nabízíme, o cenách, popř. o váze masa (není podmínka) a dalších vlastnostech podávaných pokrmů a nápojů. 

Jídelní a nápojové lístky sestavujeme podle gastronomických pravidel, svojí formou a obsahem jsou vizitkou podniku (kuchaře, ale i majitele). 

Dříve se stanovovalo tzv. sortimentní minimum – stanovení určitého počtu druhů pokrmů a minimálního počtu na jídelním lístku a dále cenové minimum – stanovení minimálního počtu pokrmů s nízkou cenovou hladinou (v dnešní době se již nepoužívá).

Základním požadavkem dnešních jídelních lístků je pestrý výběr pokrmů a příloh, dobrá přehlednost a grafická úprava lístku. 

Jídelní a nápojové lístky slouží též ke kontrolním účelům (finanční úřad, KHS) a musí se 1 rok archivovat. Používají se též k reklamě podniku (vitríny před restaurací, apod.).

Rozdělení jídelních a nápojových lístků a jejich náležitosti, dále pořadí pokrmů a nápojů na lístcích naleznete pod samostatným odkazem (podstránkou) jídelní lístek a nápojový lístek

Kontakt

Social Networks

Stolničení online

Praktický pomocník a rádce.

© 2022 All Rights Reserved.