1.ročník

Pomocný inventář

– tácky oválné, popř. obdélníkové, kovové nebo z plastu, tří velikostí – na servis nápojů

– plata nebo podnosy – materiál dřevo, papír, plasty, kov 

* kulatá – na polévky s nižším okrajem, na nápoje s vyšším okrajem 

* obdélníková – na pokrmy, různé velikosti, největší „tatra“ většinou ze dřeva 

– chladiče na víno (eiskýbl) – kónická nádoba s úchytkami se stojanem i bez na šumivá vína 

– tubus – izolační obal na lahvové víno 

– košíčky – umožňují servis staršího červeného vína v šikmé poloze 

– dekantační karafy – na přelévání (dekantaci) lahvových vín 

– ohřívače různých typů 

* na pokrmy lihové, propanbutanové, elektrické desky

* na talíře a šálky

* ohříváček na pivo 

– oplachovače ovoce (vyšší) a prstů (nižší)

– dranžírovací prkénka a desky různých tvarů a velikostí k porcování pokrmů u stolu hosta

– pánvičky různých tvarů a velikostí k dohotovování pokrmů u stolu hosta 

– metličky podobné kuchyňským, ale menší, pro přípravu dresinků a omáček u stolu hosta 

– nádobky na led – skleněné nebo z umělých hmot

– opékače topinek či toastery – mohou být umístěny v přípravnách číšníků

– lopatky a smetáčky na drobné nečistoty, nahrazují se stolním vysavačem 

– stolní odpadkové nádoby (při snídaních)

 barový inventář a barové sklo (viz. míšené nápoje)

Fotografie použity z prezentace Mgr. Dagmar Bartoníkové v rámci projektu VY_32_INOVACE_37_ST_10  za podpory EU a MŠMT.

Kontakt

Social Networks

Stolničení online

Praktický pomocník a rádce.

© 2022 All Rights Reserved.