Přejít k obsahu
Stolničení online
  • Stolničení online
    • Slovníček gastronomických pojmů
    • Návštěvní kniha
    • Zásady ochrany osobních údajů
    • Zásady cookies (EU)
  • 1.ročník
    • Základní pojmy a pravidla
    • Historie pohostinství
    • Hygiena a bezpečnost
    • Inventář na úseku obsluhy
      • Stolový a sedací inventář
      • Restaurační prádlo
      • Drobný stolní inventář
      • Příbory
      • Inventář na pokrmy
      • Inventář na nápoje
      • Pomocný inventář
      • Pomocné stoly a vozíky
    • Povinnosti obsluhujících a příprava pracoviště
    • Základní pravidla obsluhy
    • Způsoby obsluhy
    • Systémy obsluhy
    • Způsoby prodeje a nabídky
    • Gastronomická pravidla
    • Jídelní a nápojový lístek
      • Jídelní lístek
      • Nápojový lístek
    • Menu
    • Jednoduchá obsluha
    • Snídaně, přesnídávky a svačiny
  • 2.ročník
    • Způsoby obsluhy
      • Restaurační způsob obsluhy
      • Kavárenský způsob obsluhy
      • Barový způsob obsluhy
      • Slavnostní způsoby obsluhy
      • Etážová obsluha
    • Systémy obsluhy
      • Systém vrchního číšníka
      • Rajónový systém obsluhy
      • Skupinový systém obsluhy
      • Francouzský systém obsluhy
      • Kavárenský systém obsluhy
      • Barový systém obsluhy
      • Banketní systém obsluhy
      • Rautový systém obsluhy
      • Etážový systém obsluhy
    • Složitá obsluha
      • Základní forma složité obsluhy
      • Vyšší forma složité obsluhy
    • Společenská a zábavní střediska
    • Nápoje
      • Aperitivy
      • Nealkoholické nápoje
      • Vína
      • Pivo a pivní hospodářství
      • Míšené nápoje
    • Vína
  • 3.ročník
    • Pivo a pivní hospodářství
    • Slavnostní hostiny
    • Míšené nápoje
    • Gastronomické služby
    • Zvyklosti zahraničních hostů
    • Společenská setkání
    • HACCP
    • Menu
    • SOP – samostatná odborná práce
    • VFSO dovednosti
  • Kuchařská technologie
    • Kulinářské umění
    • Hygienické požadavky na provoz
    • Výrobní středisko
  • Potraviny, nápoje a výživa
    • Potraviny, nápoje a výživa 1.ročník
      • Výživa
      • Složení potravin – živiny a základní dělení potravin
      • Ochranné látky
      • Jakost potravin, skladování, nákazy
      • Potraviny rostlinného původu (ovoce a zelenina)
      • Potraviny rostlinného původu (brambory a houby)
      • Potraviny rostlinného původu (luštěniny a obiloviny)
      • Potraviny rostlinného původu (mlýnské výrobky a těstoviny)
      • Pochutiny (koření)
      • Pochutiny (káva, čaj a kávoviny)
      • Pochutiny (ostatní pochutiny)
      • Sladidla
      • Vejce
      • Mléko a mléčné výrobky
      • Tuky
    • Potraviny, nápoje a výživa – 2.ročník
      • Maso
        • Hovězí maso
        • Telecí maso
        • Vepřové maso
        • Skopové maso
        • Koňské maso
        • Kozí maso
        • Králičí maso
      • Vnitřnosti
      • Masné výrobky
      • Drůbež
      • Zvěřina
      • Maso exotických zvířat
      • Ryby
      • Korýši, měkkýši, hlavonožci, obojživelníci
      • Konvenience
      • Nápoje
      • Voda
      • Nealkoholické nápoje
      • Pivo
      • Víno
      • Lihoviny
    • Potraviny, nápoje a výživa – 3.ročník
      • Fyziologie výživy
      • Trávicí ústrojí
        • Trávicí soustava
      • Vstřebávání živin a ostatních složek potravy
      • Krevní a mízní oběh
      • Žlázy s vnitřní sekrecí
      • Vylučovací ústrojí
      • Nervová soustava
      • Výživa a způsoby stravování 
      • Vývoj stravování 
      • Výživové normy, doporučené denní dávky živin
      • Druhy stravy
      • Směry ve výživě
      • Nesprávné stravovací návyky a civilizační choroby
      • Diferencované stravování
      • Léčebná výživa
      • Energetické a biologické hodnoty pokrmů
      • Hygiena a ekologická výroba
  • Zařízení provozoven
  • Přihlášení
    • Registrace
  • Přepnout vyhledávání na webu
Nabídka Zavřít
  • Stolničení online
    • Slovníček gastronomických pojmů
    • Návštěvní kniha
    • Zásady ochrany osobních údajů
    • Zásady cookies (EU)
  • 1.ročník
    • Základní pojmy a pravidla
    • Historie pohostinství
    • Hygiena a bezpečnost
    • Inventář na úseku obsluhy
      • Stolový a sedací inventář
      • Restaurační prádlo
      • Drobný stolní inventář
      • Příbory
      • Inventář na pokrmy
      • Inventář na nápoje
      • Pomocný inventář
      • Pomocné stoly a vozíky
    • Povinnosti obsluhujících a příprava pracoviště
    • Základní pravidla obsluhy
    • Způsoby obsluhy
    • Systémy obsluhy
    • Způsoby prodeje a nabídky
    • Gastronomická pravidla
    • Jídelní a nápojový lístek
      • Jídelní lístek
      • Nápojový lístek
    • Menu
    • Jednoduchá obsluha
    • Snídaně, přesnídávky a svačiny
  • 2.ročník
    • Způsoby obsluhy
      • Restaurační způsob obsluhy
      • Kavárenský způsob obsluhy
      • Barový způsob obsluhy
      • Slavnostní způsoby obsluhy
      • Etážová obsluha
    • Systémy obsluhy
      • Systém vrchního číšníka
      • Rajónový systém obsluhy
      • Skupinový systém obsluhy
      • Francouzský systém obsluhy
      • Kavárenský systém obsluhy
      • Barový systém obsluhy
      • Banketní systém obsluhy
      • Rautový systém obsluhy
      • Etážový systém obsluhy
    • Složitá obsluha
      • Základní forma složité obsluhy
      • Vyšší forma složité obsluhy
    • Společenská a zábavní střediska
    • Nápoje
      • Aperitivy
      • Nealkoholické nápoje
      • Vína
      • Pivo a pivní hospodářství
      • Míšené nápoje
    • Vína
  • 3.ročník
    • Pivo a pivní hospodářství
    • Slavnostní hostiny
    • Míšené nápoje
    • Gastronomické služby
    • Zvyklosti zahraničních hostů
    • Společenská setkání
    • HACCP
    • Menu
    • SOP – samostatná odborná práce
    • VFSO dovednosti
  • Kuchařská technologie
    • Kulinářské umění
    • Hygienické požadavky na provoz
    • Výrobní středisko
  • Potraviny, nápoje a výživa
    • Potraviny, nápoje a výživa 1.ročník
      • Výživa
      • Složení potravin – živiny a základní dělení potravin
      • Ochranné látky
      • Jakost potravin, skladování, nákazy
      • Potraviny rostlinného původu (ovoce a zelenina)
      • Potraviny rostlinného původu (brambory a houby)
      • Potraviny rostlinného původu (luštěniny a obiloviny)
      • Potraviny rostlinného původu (mlýnské výrobky a těstoviny)
      • Pochutiny (koření)
      • Pochutiny (káva, čaj a kávoviny)
      • Pochutiny (ostatní pochutiny)
      • Sladidla
      • Vejce
      • Mléko a mléčné výrobky
      • Tuky
    • Potraviny, nápoje a výživa – 2.ročník
      • Maso
        • Hovězí maso
        • Telecí maso
        • Vepřové maso
        • Skopové maso
        • Koňské maso
        • Kozí maso
        • Králičí maso
      • Vnitřnosti
      • Masné výrobky
      • Drůbež
      • Zvěřina
      • Maso exotických zvířat
      • Ryby
      • Korýši, měkkýši, hlavonožci, obojživelníci
      • Konvenience
      • Nápoje
      • Voda
      • Nealkoholické nápoje
      • Pivo
      • Víno
      • Lihoviny
    • Potraviny, nápoje a výživa – 3.ročník
      • Fyziologie výživy
      • Trávicí ústrojí
        • Trávicí soustava
      • Vstřebávání živin a ostatních složek potravy
      • Krevní a mízní oběh
      • Žlázy s vnitřní sekrecí
      • Vylučovací ústrojí
      • Nervová soustava
      • Výživa a způsoby stravování 
      • Vývoj stravování 
      • Výživové normy, doporučené denní dávky živin
      • Druhy stravy
      • Směry ve výživě
      • Nesprávné stravovací návyky a civilizační choroby
      • Diferencované stravování
      • Léčebná výživa
      • Energetické a biologické hodnoty pokrmů
      • Hygiena a ekologická výroba
  • Zařízení provozoven
  • Přihlášení
    • Registrace
  • Přepnout vyhledávání na webu

Potraviny, nápoje a výživa - 3.ročník

(kliknutím na název se dostanete na příslušnou stránku)

1. Fyziologie výživy
2. Trávicí ústrojí a jeho části (popis, funkce), trávicí soustava
3. Vstřebávání živin a ostatních složek potravy
4. Krevní a mízní oběh
5. Žlázy s vnitřní sekrecí
6. Hormony
7. Vylučovací ústrojí
8. Nervová soustava (význam při trávení)
9. Výživa a způsoby stravování 
10. Zásady správné výživy 
11. Vývoj stravování 
12. Výživové normy, doporučené denní dávky živin
13. Druhy stravy 
14. Směry ve výživě 
15. Nesprávné stravovací návyky a civilizační choroby 
16. Diferencované stravování 
17. Léčebná výživa (diety)
18. Energetické a biologické hodnoty pokrmů (tabulky složení a výživových hodnot poživatin, ztráty živin při skladování a úpravě potravin, EH, BH a výživová hodnota pokrmů, jídelníček, doporučení)
19. Hygiena a ekologická výroba (základní pravidla, nákazy a otravy z potravin, hygiena výroby a zpracování potravin a pokrmů)

Obsah pro Vás připravila Mgr. Jaroslava Vaněčková.

Zpět na obsah potraviny, nápoje a výživa

Kontakt

  • Sauer Aleš
    Bc. Pastorová Andrea
    Mgr. Vaněčková Jaroslava (PaV)
    SŠGS
    Masarykovo náměstí 2
    Nová Paka 514 01
    Česká republika
  • stolniceni@stolniceni.cz

Social Networks

  • Stolničení online
  • Stolničení.cz

Stolničení online

Praktický pomocník a rádce.

© 2022 All Rights Reserved.

Spravovat Souhlas s cookies
K ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení používáme technologie, jako jsou soubory cookie. Děláme to, abychom zlepšili zážitek z prohlížení a zobrazovali personalizované reklamy. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit předvolby
{title} {title} {title}