pro Vaše dotazy, náměty a připomínky

z IP 188.175.76.*** | 19.12.2013 08:00
Dobrý den,
Vaše stránky se mi moc líbí a načerpal jsem zde mnoho informací, ale co bych chtěl vytknout jsou články v přípravě .... Byl jsem natěšen na některé tituly které jste zde uvedl a následně zklamán z neúplnosti provedení .... každopádně to  berte jen jako připomínku a ne jako výtku ... Jinak jsem s těmito stránkami velice spokojen a přeji hodně zdaru ;)
z IP 90.176.137.*** | http://www.stolniceni.cz/ | 19.12.2013 15:44
Dobrý den, děkuji za pochvalu i připomínku. Stránky jsou stále ve výstavbě a postupně jsou doplňovány.  Jak je uvedeno na hlavní stránce, nejedená se o komerční projekt a jsou tvořeny v době "ukradeného" volného času.  Ideálem by bylo, aby již byly dotvořeny celé. Z časových důvodů to bohužel momentálně není možné. Hledáme též moderátora pro blog stolničení blog.stolniceni.cz/ , prozatím bez výsledku.  Věřím, že v průběhu příštího roku budou postupně dokončeny všechny sekce.  S pozdravem Sauer Aleš
z IP 213.155.241.*** | 26.12.2013 10:05
Dobrý den, dostala jsem ke Závěrečným zkouškám téma Zdravé vyživy v současné gastronomii. Potřebovala bych poradit charakteristiku tématu a 6 chodové menu i s pitím. Předem děkuji za radu.
z IP 194.12.42.*** | www.stolniceni.cz | 1.1.2014 21:08
Dobrý den Adriano,
dotaz bude s největší pravděpodobností špatně položen. Těžko můžete očekávat, že Vám tady někdo sestaví slavnostní 6.ti chodové menu a sepíše charakteristiku tématu k závěrečným zkouškám.  Můžete zde ovšem konzultovat svůj návrh na menu a svůj pohled na vylosované téma. K tomuto účelu slouží diskuzní fórum, které naleznete zde www.stolniceni.cz/forum , tam jsem Váš dotaz již překopíroval. Ovšem jak píšu, nečekejte, že zde udělá někdo práci za Vás. Rozepište se tam o svém pojetí tématu a předložte svůj návrh menu, o tom lze poté diskutovat, případně Váš námět opravovat a radit. S pozdravem a přáním zdárného vykonání závěrečných zkoušek Sauer Aleš.
z IP 90.181.109.*** | 25.2.2014 10:20
Dobrý den, ráda bych navštívila sekci Slavnostní hostiny, ale bohužel se tam nemohu dostat.  Žádá to po mně přihlašovací údaje, Chtěla jsem se zeptat, zda by bylo možné se tam nějakým způsobem dostat? :)
Díky za odpověď  a přeji hezký den!
z IP 90.176.137.*** | www.stolniceni.cz | 25.2.2014 14:18
Dobrý den, tato sekce ještě není dokončena, stránky jsou ve výstavbě (jak je uvedeno na hlavní stránce). "Stránky jsou ve fázi vývoje, proto prosím omluvte prozatímní nedostupnost některých odkazů. Nejedná se o komerční projekt." Na některé odkazy se dostanete pouze po registraci, která je zdarma (opět info na hlavní stránce). " Některé sekce budou pouze pro registrované uživatele. Svou registraci provedete jednoduše dole na stránkách v odkazu registrace."
z IP 91.148.23.*** | http://www.venuspuzzle.cz/puzzle-z-fotky/ | 13.4.2014 21:14
Vaše stráky mě velice zaujali a dost jsem si s nich vzala.
z IP 217.117.213.*** | 4.6.2014 18:58
Zdravím, moc pěkné a obsáhlé stránky.
Přišel jsem kvůli malému dotazu - jaké pokrmy smím nabízet bez zkolaudované kuchyně ? mám na mysli utopence, klobásy, hermelín, bagety apod.
Nemohu to na internetu bohužel najít. Děkuji za odpověď
z IP 194.12.42.*** | www.stolniceni.cz | 5.6.2014 02:23
Zdravím rovněž. Myslím, že Vás asi moc nepotěším, ale pokud se nepletu, tak bez zkolaudované kuchyně byste asi neměl nabízet žádné pokrmy. Vždy když zahájíte podnikatelskou činnost v nějaké provozovně, měl byste ohlásit dle platných zákonů, mimo jiné i na příslušnou Krajskou hygienickou stanici.  Pokud chcete podávat pokrmy cizím strávníkům, musíte mít vypracovaný HACCP nebo alespoň jeho okleštěnou verzi (příručku správné výrobní praxe) a stanoveny kritické body a postupy přípravy pokrmů, aby nedošlo ke kontaminaci potravin, případně nějaké nákaze strávníků. K tomu by Vám měla dát hygiena vyjádření a na základě toho, pak smíte prodávat pokrmy. Pokud je budete připravovat bez zkolaudované kuchyně, vystavujete se myslím nemalému finančnímu postihu, právě z KHS, až k Vám přijde na běžnou kontrolu (případně udání nějakého dobrého "kamaráda"). Navíc myslím, že bez kolaudace by se neměla stavba ani užívat. Přeji rychlé a zdárné vyřešení Vašeho problému.
z IP 217.117.213.*** | 5.6.2014 07:53
Já jsem se tehdy někde dočetl, že se mohou prodávat balené nebo kupované potraviny, které se dál neupravují. Kupříkladu ty bagety nebo utopenci z obchodu. Hospodu mám zkolaudovanou, ale kuchyně ještě není dodělána, mám jen prozatímní, na jiném místě než bude ta hlavní - a ta je jen pro soukromé účely.  Takže zákonu neodporuje.
z IP 194.12.42.*** | www.stolniceni.cz | 5.6.2014 08:13
Ano, prekoupenou zabalenou bagetu prodat muzete, pokud bude skladovana a expedovana dle etikety. Myslel jsem, ze chcete prodavat sve bagety. Utopence ale musite rozdelat, nandat na talir, sklenici oznacit datem kdy jste ji otevrel (HACCP), atd., nebudete prodavat celou sklenici v zavrenem obalu. A tam se na Vas vztahuje stejny postup jako v bistrech, stancich rychleho obcerstveni atd.
z IP 217.117.213.*** | 5.6.2014 09:08
přesně tohle jsem potřeboval vědět, neměl by jste odkaz kde najdu pravidla pro bistra, rychlá občerstvení atd.
děkuji za odpovědi a přeji hodně úspěchů s touto stránkou :)
z IP 94.112.14.*** | 14.11.2014 17:42
Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat jak dlouho trvá schválení registrace. Před týdnem sem si ji vyplnila a byla jsem informována o brzkém dokončení. Jsem moc ráda že sem narazila na vaše stránky moc mi v některých ohledech pomohly ale do některých sekcí mě to nepustí. Momentálně mám rozpracovanou pololetní práci a moc by mi Vaše stránky pomohly předem děkuji za odpověď.
Pelantová
z IP 194.12.42.*** | www.stolniceni.cz | 18.11.2014 22:55
Pro Sáru: Dobrý den, pokud jste registraci nevyplnila celou (neuvedla všechny údaje mimo webu), byla automaticky zamítnuta. Stránky bohužel z časových důvodů nejsou zcela dodělány, takže i po registraci narazíte na témata, která ještě nejsou publikována na webu a tudíž chybí. Dělám stránky sám, v době svého volna. Z kantorů odborných škol se bohužel nikdo nezapojil a stránky spíše kopírují ke své výuce, než by někdo něčím přispěl,aby k tomu měla přístup široká veřejnost :(. Vzhledem k tomu, že momentálně řídím provoz jednoho hotelu, času je opravdu málo a termín dokončení stránek nejsem schopen odhadnout. Pokud hledáte něco konkrétního k pololetní práci, zkuste mi napsat na mail stolniceni@stolniceni.cz .  S pozdravem a přáním úspěšného studia Sauer Aleš.
z IP 2003:86:4b4d:*** | 24.11.2015 18:31
Dobry den. Mel bych dotaz ohledne servirovani horkych napojů. Na jake strane ma byt lzicka napr. U kavy atd? Je nejake nove pravidlo ze salek by mel byt otocen ouskem ne doprava ale smerem dolu takze lzicka by nemela byt pod ouskem?? Dekuji
z IP 79.98.158.*** | www.stolniceni.cz | 24.11.2015 18:57
Dobrý den Martine. Lžičku host bere do pravé ruky, tedy rukojeť lžičky by měla směřovat k pravé ruce. Obecně platí, že šálek, respektive ouško šálku směřuje rovněž k pravé ruce a lžička se pokládá za šálek na podšálek rukojetí směrem doprava.  Pokud někdo vymýšlí nová pravidla, pak by měla být logická a ne vymýšlet něco, co nedává smysl a hosta bude obtěžovat. Nazval bych to spíše něčím rozmarem nebo špatným pokusem o inovaci.
z IP 78.45.229.*** | 27.5.2016 16:55
Dobrý den, co mám udělat pro to abych se dostala do zaheslovaných částí stránek? Děkuji za odpověď.
z IP 79.98.158.*** | www.stolniceni.cz | 27.5.2016 17:46
Bohužel Vás nepotěším. Stránky nejsou dodělány a registrace nových uživatelů byla pozastavena (viz. info na úvodní straně).
z IP 89.203.247.*** | 21.2.2017 21:42
Prosim o přijetí
z IP 85.71.62.*** | 4.9.2017 18:40
Dobrý den. Prosím o přijetí. Vaše stránky jsou super

Další