Kuchařské recepty a inspirace

ZAŠLETE NÁM VÁŠ OBLÍBENÝ RECEPT NA NÁŠ E-MAIL A MY HO ZDE ZVEŘEJNÍME.  

- nezapomeňte připojit i fotografii 

 

 

Plněné kuřecí prso listovým špenátem

Kur-prsa-pln-list-spenatem-angl-sl-a-nivou-s-pohankou-a-gril-paprikou

Plněné kuřecí prso listovým špenátem, anglickou slaninou a nivou, podané s pohankou a grilovanou kapií. Autor p. Ivan Vlček.


Vejce Benedikt

Vejce-benedikt-2 Vejce-benedikt-3 Vejce-benedikt-4

Vejce-benedikt-5 Vejce-benedikt-6 Vejce-benedikt-7 Vejce-benedikt-8 

Popis výrobního postupu:

- Housky se prokrojí v půlce a spodní část se namaže máslem a poklade šunkou. Těsně před podáváním se zapečou v troubě.

- Zastřené vejce - vodu ochucenou solí a octem přivedeme k varu (nesmí klokotat), naběračkou roztočíme vír a opatrně vložíme vyklepnuté vejce, vaříme asi 3min. (žloutek musí být tekutý), potom vyjmeme.

- Holandská omáčka - nad párou svaříme vodu, ocet, sůl. Do horkého rozvaru přidáme žloutky a za stálého šlehání necháme zhoustnout, potom odstavíme a zašleháváme rozpuštěné máslo. Dochutíme solí, bílým pepřem popřípadě citronovou šťávou.

- Kompletace: na list salátu položíme otevřenou rozpečenou housku, na šunku položíme zastřené vajíčko, přelijeme holandskou omáčkou, zavřeme, ozdobíme kudrnkou a protrhneme vajíčko aby bylo vidět jak je krásně uvařeno! 

Dobrou chuť přeje autor receptu p. Ivan Vlček.


Ravioly z pečené červené řepy

Ravioly z červené řepy Ravioly z červené řepy

Další tip na studený předkrm: Ravioly z pečené červené řepy se zrajícím kozím sýrem, rozmarýnou, olivovým olejem a balzamic. krémem, chlebový chips.

Autor p. Ivan Vlček 


Smetanová polévka s křepelčími vejci

Křepelčí vejce Křepelčí vejce Smetanová polévka Smetanová polévka

Smetanová polévka se zelenými fazolkami, sušenými houbami, brambory, zakysanou smetanou a křepelčími vajíčky natvrdo. Autor pan Ivan Vlček.


Portobelo s nádivkou, zapečené s rajčetem, mozzarellou a tymiánem

   
       

Portobelo s nádivkou, zapečené s rajčetem, mozzarellou a tymiánem. Podávané na ledovém salátu s olivami a olejem, k tomu toast s bylinkovo - česnekovým máslem, vše dozdobené bazalkou a balzamikovou redukcí.

1. Očištená postobella (7ks) se vymažou česnekovým máslem.

2. Zpracujeme i nožičky (nakrajené se přidají do nádivky).

3. Nakrájíme 1 starší veku (žemle) na kostičky, přidáme 3 vejce rozšlehané ve 2 dcl smetany. Okořeníme pepřem, solí. muškátovým květem. Přidáme 1/2 rozpuštěného másla a pár rozsekaných lístků bazalky. Vše zpracujeme v nádivku.

4. Nádivku rozdělíme na portobella.

5. Na vrch vmáčkneme plátek rajčete a pomeleme čerstvým pepřem.

6. Pak poklademe plátky mozzarelly (1 kus) a na povrchu posypeme tymiánem.

7. Pečeme asi patnáct minut. Mezi tím si připravime salát: překrájíme očištěný ledový salát, olivy a ochutíme dresingem z oliv. oleje, octa, soli a pepře (nezbytná čerstvá bazalka). Taky připravíme toasty: na sucho v rozpálené troubě do zlatava upéct plátky bílého pečiva a pak potřít máslem ochuceným solí, česnekem a suš. bylinkami.

8. Na talíř dáme salát, navrch zapečené portobello, přidáme namazané toasty a dozdobíme bazalkou a balzamikovou redukcí.

Nezbývá než popřát DOBROU CHUŤ. Autorem tohoto fotoreceptu je pan Ivan Vlček. Děkujeme.




Králičí játra pečená na cibulce

Kralici-jatra

Králičí játra pečená na cibulce, podaná na salátě z fialových fazolí, kysaného zelí, rajčat, okurek, paprik, cibule a remulády. Zdobení: bazalka, balzamikový krém. Inspirace od pana Ivana Vlčka.

Krůtí Gordon Bleu s křenem

Kruti-cordon-bleu    

Krůtí Gordon Bleu s křenem (fotorecept od pana Ivana)

Slávky na víně

Slavky-na-vine Slavky-na-vine2

Mušle - slávky na víně (mrkev, celer, petržel, česnek, cibule, petrželka, bíle víno, citron, koriandr, bob. list, oregano, rozmarýn, pepř), čerstvě pečená bageta s bylinkovým máslem. (autor I.V.)

Pečené sépie

Pecene-sepie Pecene-sepie2

Pečené sépie plněné dušeným listovým špenátem na anglické slanině (sůl, pepř, česnek) a kozím sýrem, ravioly z vařené červené řepy s bylinkovým sýrem (tvarohem), limetka, blanšírovaný řapíkatý celer. (autor I.V.)

Losos pečený v kukuřičném kabátku

Losos Losos1

Losos pečený v kukuřičném kabátku (cornflakes, hořčice, majonéza, citron, různé bylinky, sůl), na lůžku listového špenátu, houbový kuba (vařené kroupy, sušené houby, sůl, pepř, česnek), grilovaný citron. (autor I.V.)

Smažené býčí žlázy v polentě

Byci-zlazy Byci-zlazy2

Smažené býčí žlázy v polentě podávané na waldorfském salátu (bulvový celer, řapíkatý celer, jablko, vlašské ořechy, hroznové víno, citron, majonéza, sůl, pepř, plochá petržel. nať), citron. (autor I.V.)

Steak z vepřové krkovice s kukuřicí na medu

Krkovice Krkovice2

Steak z vepřové krkovice s kukuřicí na medu, opečené brambory na rozmarýnu, česnekový dip. (autor I.V.)

Panenské vepřové medailónky

Panenka Panenka1

Medailónky z vepřové panenky se sušenými švestkami a povidlovou omáčkou, bramborové harmoniky. (autor I.V.)

Krémová cibulová polévka

Cibulacka

Krémová cibulová polévka s opečeným chlebem a sýrem. (autor Městský Hotel Dorinka Hostinné)

Losos v bramborových šupinách

losos v supinach losos v supinach

Losos v bramborových šupinách s bylinkovou omáčkou. (autor Městský Hotel Dorinka Hostinné) 

Vepřová panenka plněná

veprova panenka veprova panenka

Vepřová panenka plněná listovým špenátem a mozzarellou, pečená v anglické slanině, zámecké brambory. (autor Městský Hotel Dorinka Hostinné)

Mrkvový dortík

Mrkvovy-dortik-1 Mrkvovy-dortik-2

Mrkvový dortík s rumovou polevou a pomerančovou kůrou. Autor p. Ivan Vlček.

Studená kuchyně

Misy-1 Misy-2 Misy-3

Ukázka ze studené kuchyně od pana Ivana Vlčka. (kuřecí rolada, sýrová roláda, salám v aspiku, plněná rajčata, uzeniny, sýr, hroznové víno, zelenina)

Další