Kuchařské recepty a inspirace
ZAŠLETE NÁM VÁŠ OBLÍBENÝ RECEPT NA NÁŠ E-MAIL A MY HO ZDE ZVEŘEJNÍME.
- nezapomeňte připojit i fotografii
- nezapomeňte připojit i fotografii
Popis výrobního postupu:
- Housky se prokrojí v půlce a spodní část se namaže máslem a poklade šunkou. Těsně před podáváním se zapečou v troubě.
- Zastřené vejce - vodu ochucenou solí a octem přivedeme k varu (nesmí klokotat), naběračkou roztočíme vír a opatrně vložíme vyklepnuté vejce, vaříme asi 3min. (žloutek musí být tekutý), potom vyjmeme.
- Holandská omáčka - nad párou svaříme vodu, ocet, sůl. Do horkého rozvaru přidáme žloutky a za stálého šlehání necháme zhoustnout, potom odstavíme a zašleháváme rozpuštěné máslo. Dochutíme solí, bílým pepřem popřípadě citronovou šťávou.
- Kompletace: na list salátu položíme otevřenou rozpečenou housku, na šunku položíme zastřené vajíčko, přelijeme holandskou omáčkou, zavřeme, ozdobíme kudrnkou a protrhneme vajíčko aby bylo vidět jak je krásně uvařeno!
Dobrou chuť přeje autor receptu p. Ivan Vlček.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Portobelo s nádivkou, zapečené s rajčetem, mozzarellou a tymiánem. Podávané na ledovém salátu s olivami a olejem, k tomu toast s bylinkovo - česnekovým máslem, vše dozdobené bazalkou a balzamikovou redukcí.
1. Očištená postobella (7ks) se vymažou česnekovým máslem.
2. Zpracujeme i nožičky (nakrajené se přidají do nádivky).
3. Nakrájíme 1 starší veku (žemle) na kostičky, přidáme 3 vejce rozšlehané ve 2 dcl smetany. Okořeníme pepřem, solí. muškátovým květem. Přidáme 1/2 rozpuštěného másla a pár rozsekaných lístků bazalky. Vše zpracujeme v nádivku.
4. Nádivku rozdělíme na portobella.
5. Na vrch vmáčkneme plátek rajčete a pomeleme čerstvým pepřem.
6. Pak poklademe plátky mozzarelly (1 kus) a na povrchu posypeme tymiánem.
7. Pečeme asi patnáct minut. Mezi tím si připravime salát: překrájíme očištěný ledový salát, olivy a ochutíme dresingem z oliv. oleje, octa, soli a pepře (nezbytná čerstvá bazalka). Taky připravíme toasty: na sucho v rozpálené troubě do zlatava upéct plátky bílého pečiva a pak potřít máslem ochuceným solí, česnekem a suš. bylinkami.
8. Na talíř dáme salát, navrch zapečené portobello, přidáme namazané toasty a dozdobíme bazalkou a balzamikovou redukcí.
Nezbývá než popřát DOBROU CHUŤ. Autorem tohoto fotoreceptu je pan Ivan Vlček. Děkujeme.
Krémová cibulová polévka s opečeným chlebem a sýrem. (autor Městský Hotel Dorinka Hostinné)
Losos v bramborových šupinách s bylinkovou omáčkou. (autor Městský Hotel Dorinka Hostinné)
Vepřová panenka plněná listovým špenátem a mozzarellou, pečená v anglické slanině, zámecké brambory. (autor Městský Hotel Dorinka Hostinné)
O nás |
KontaktSTOLNIČENÍ ON-LINE Sauer Aleš
|
Mapa |
Odkazy |