Potraviny a nápoje

OBSAH

(kliknutím na název se dostanete na příslušnou stránku)

1. Maso (složení a význam ve výživě, kvalitní znaky masa, zrání, skladování, vady, konzervace)
2. Hovězí maso (charakteristika, rozdělení, využití v kuchyni)
3. Vepřové maso
4. Skopové, koňské, kozí, králičí maso
5. Vnitřnosti a ostatní využitelné části
6. Masné výrobky
7. Drůbež (charakteristika, rozdělení, využití)
8. Zvěřina (charakteristika, rozdělení, využití)
9. Ryby (charakteristika, rozdělení, využití)
10. Korýši, měkkýši
11. Konvenience (charakteristika, rozdělení, význam)
12. Nápoje (rozdělení, význam)
12. Voda
12. Nealkoholické nápoje
12. Pivo
12. Víno
12. Lihoviny

1. Fyziologie výživy
2. Trávicí ústrojí a jeho části (popis, funkce), trávicí soustava
3. Vstřebávání živin a ostatních složek potravy
4. Krevní a mízní oběh
5. Žlázy s vnitřní sekrecí
6. Hormony
7. Vylučovací ústrojí
8. Nervová soustava (význam při trávení)
9. Výživa a způsoby stravování 
10. Zásady správné výživy 
11. Vývoj stravování 
12. Výživové normy, doporučené denní dávky živin
13. Druhy stravy 
14. Směry ve výživě 
15. Nesprávné stravovací návyky a civilizační choroby 
16. Diferencované stravování 
17. Léčebná výživa 
18. Energetické a biologické hodnoty pokrmů (tabulky složení a výživových hodnot poživatin, ztráty živin při skladování a úpravě potravin, EH, BH a výživová hodnota pokrmů, jídelníček, doporučení)
19. Hygiena a ekologická výroba (základní pravidla, nákazy a otravy z potravin, hygiena výroby a zpracování potravin a pokrmů)

Obsah pro Vás připravila Mgr. Jaroslava Vaněčková.

Kontakt

Social Networks

Stolničení online

Praktický pomocník a rádce.

© 2022 All Rights Reserved.