Závěrečné zkoušky - dotazy

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Závěrečné zkoušky - dotazy
odpovědí: 7, poslední: 18. 3. 2015, nejnovější přispěvatel: Tyna
Adriana Hrubanová z IP 194.12.42.*** | 30.12.2013 01:11
z IP 213.155.241.*** | 26.12.2013 10:05
Dobrý den, dostala jsem ke Závěrečným zkouškám téma Zdravé vyživy v současné gastronomii. Potřebovala bych poradit charakteristiku tématu a 6 chodové menu i s pitím. Předem děkuji za radu.
| 7.1.2014 14:19
Dobrý den Adriano, už máte nějaký náhled na Vaše menu? Zkuste ho vytvořit, jistě jste se to ve škole učili. Pak je možné odborně posoudit, zda je vhodné k zadanému tématu. Přeji Vám tu správnou volbu a doufám, že neočekáváte obdržení vypracovaného úkolu.
Hodně trpělivosti !                                                    Regina
školačka z IP 37.188.230.*** | 2.2.2014 10:41
Dobrý den, chci se zeptat, dostala jsem k závěrečným zkouškam tema Gastronomdie napříč světem a nevím jak si mam vybrat název hostiny, jestli to má být k tématu nebo nemusí. svě
admin z IP 194.12.42.*** | 2.2.2014 19:19
Doporučil bych to prodiskutovat s kantorem, který to téma zadával a který to bude hodnotit. Lze to tiž chápat a zpracovat různě.  Ať již jako dny nějaké kuchyně např.francouzské, německé, tyrolské, atd. (kde zpracujete téma vybrané kuchyně, každý žák jiné), nebo třeba jako státní návštěvu z jiné země (tam je možno prolnout dvě kuchyně), případně zvolit českou kuchyni a spojit ji s moderní gastronomií a světovými trendy v úpravě pokrmů, spolu s nabídkou vhodných zahraničních vín.  Opravdu bych se v tomto případě obrátil na kantora, který Vám to zadal. Dejte pak vědět jak jste pochodila a které téma zvolila. Mnoho úspěchů k závěrečným zkouškám.  Aleš
Diana z IP 213.168.177.*** | 15.5.2014 05:01
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pravidla pro stanovení rezervního počtu inventáře pro 4 osoby. Podle sestaveného menu budu potřebovat 12 ks dezertních talířků, ostatní porcelán, sklo a příbory po 4 ks. Kolik tedy budu potřebovat k jednotlivému inventáři náhradních kusů ? Dále jsem do seznamu inventáře zahrnula i textil tzn. ubrus 120x80 cm 1 ks, ubrus 80x80 cm 3 ks (na odkládací a dekorační stoly), ubrousky plátěné 40x40 cm 4 ks, klubová dečka 4 ks. Budu potřebovat i náhradní textil ? Mám sem zahrnout i pracovní textil číšníka ? (příručník, utěrka + rezerva) A patří to vůbec do seznamu v rámci zpracování SOP ? Děkuji za radu a odpověď. Diana
admin z IP 194.12.42.*** | 15.5.2014 19:59
Dobrý den Diano. Pokud se ptáte na množství rezervního inventáře u hostiny pro 4 osoby, tak by Vám jako rezerva měly stačit 2 ks od všeho. To znamená od všech druhů příborů které použijete, od všeho porcelánu a skla, které přijdou na stůl v průběhu hostiny. Nezapomeňte v žádance rovněž na překládací příbory, případně naběračku na polévku atd. (terinu a mísy na servis). Textil rovněž patří do žádanky na inventář. Počítejte i s náhradním ubrusem, ubrousky a rovněž příručníky atd.  Náhradní (rezervní) inventář je z důvodu nehody při stolování (hostům spadne příbor a je třeba ho vyměnit, rozlije se nápoj po stole, rozbije sklenka), stejně tak se může stát, že přijde o hosta víc, což je v praxi naprosto běžná věc. A k poslednímu dotazu, zda žádanka na inventář patří do seznamu v rámci zpracování SOP? To záleží na zadání od kantora. Osobně se domnívám, že za správně zpracovanou žádanku na inventář můžete body pouze získat. Vezměte své zpracované menu a chod po chodu, nápoj po nápoji si sepište, co vše budete potřebovat. Přeji Vám úspěšné zvládnutí zkoušky. Aleš
| 7.1.2015 11:09
Všem, kdo sledují tyto stránky, včetně autora Aleše, přeji hodně zdraví a pracovních úspěchů v r. 2015  ! Reginasmile
Tyna z IP 85.207.218.*** | 18.3.2015 10:37
Dobrý den ,vůbec si nevím rady s potvzení objednávky . [*12*]  Jak to mám udělat?


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Komentář:
[*22*] [*20*] [*8*] [*16*] [*24*] [*19*] [*17*] [*15*] [*2*] [*11*] [*3*] [*6*] [*18*] [*9*] [*1*] [*4*] [*13*] [*5*] [*28*] [*23*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a šest 

Další