Pomocné stoly a vozíky

... usnadňují obsluhu

POMOCNÉ STOLY 

- příruční či pracovní stůl (absac) - stabilní se zásuvkami, provizorní z jídelních stolů prostřených ubrusy 15-20cm od země, na desce volný manipulační prostor pro odložení plata, slouží k uložení potřebného inventáře

- pomocný servírovací stolek (keridon) - se používá na překládání pokrmů při složité obsluze, zpravidla o rozměru 40x80cm, keridon prostíráme naperonem 

- nabídkový stůl nebo též bufetový - stálý nebo provizorní, prostřený ubrusy na 5cm od země, reklama, nabídka a prodej zboží, samoobsluha pro hosty

- chladící stůl - na studené pokrmy, saláty, talíře atd.

- ohřívací stůl (režon) - ohřívá v kuchyních a přípravnách potřebný inventář na pokrmy a nápoje

- odkládací stůl - slouží k odkládání použitého inventáře u umýváren 

POMOCNÉ VOZÍKY

... usnadňují obsluhu, technické předpoklady pro využití - prostor dveří bez prahů, rovná podlaha, široké uličky

- nápojové vozíky - malý na aperitivy, digestivy, velký na lahvové nápoje 

- předkrmové vozíky - k nabídce předkrmů, popř. studených pokrmů, bývá chlazený

- salátové vozíky - k nabídce přílohových salátů 

- flambovací vozíky - na ohřívání, dohotovování a přípravu pokrmů u stolu hosta (dva propanbutanové hořáky, dranžírovací prkénko)

- dranžírovací vozíky (teplé vozíky) - se sklápěcím víkem, pro nabídku teplých specialit

- univerzální vozíky - s prenastavitelnou horní plochou, víceúčelové použití 

- transportní vozíky - jednoduchá konstrukce, k nabídce a servisu většího množství zboží při jednoduché obsluze

- přepravní skříně - použití v hotelích při servisu snídaní na platech, větší množství plat

* univerzální skříně - teplo nebo chlad, na přepravu a krátkodobé uchování pokrmům na talířích nebo mísách

- pojízdné stoly a stolky - na servis v hotelových pokojích



 

Další