Drobný stolní inventář

Předměty, které umisťujeme doprostřed stolu, nebo na příruční stůl. Musí být udržován v čistotě a průběžně doplňován (dochucovací prostředky).

VÝZNAM:

1. estetický (vázičky)

2. hygienický (popelníky, odpadníčky)

3. gastronomický (dochucovací prostředky)

4. informační (čísla stolů a rezervační stojánky)

DRUHY:

- vázičky (stabilní, úzké, skleněné, porcelánové nebo keramické)

- kořenky - sypátka na sůl, pepř, papriku (musí být rozeznatelné)

- mlýnky na koření

- menážky (soubor dochucovacích prostředků), jsou přenosné

- karafy malé (skleněné nádobky s uzávěrem) vhodné na ocet, olej, polévkové koření apod.

- karafy velké na vodu, ovocné šťávy a víno

- hořčičníky - s pokličkou a lžičkou (neoxidující materiál, např. skleněná miska v nerezu), vrstva oleje na hořčici

- ostatní inventář - popelníky, podložky pod nápoje, párátníky, cukřenky (dózy, pudřenky, dávkovací), čísla na stoly, rezervační stojánky, pouzdra na studené omáčky v lahvičkách apod.



Další